Bemutatjuk, hogy mire érdemes figyelni a turbó cseréje közben!

2018. Május 28. Hétfő - Emil, Csanád

TURBÓSzerviz - Felcsiki Kft.
1097 Budapest, Hentes utca 17.

Tel.: 216-kattintson
Tel./Fax: 216-kattintson
Mobil: 06-20-978-kattintson

A turbó cseréje

Bemutatjuk, hogy mire érdemes figyelni a turbó cseréje közben!

A turbó cseréje egy bonyolult feladat, amit csak megfelelő szakértelemmel szabad elvégezni. A turbó cseréje önmagában azonban nem elég, fontos, hogy a csere előtt megállapítást kapjon a meghibásodás oka is.  


A turbó cseréje 1. lépés – A meghibásodás oka

Ha tönkremegy az autóban a turbófeltöltő, az általában a nem megfelelő karbantartás miatt következik be. Ezért is olyan fontos, hogy a cseréje előtt megállapítást nyerjen a meghibásodás pontos oka is. A cserét csak azután lehet elvégezni, ha az okok megállapításra, majd kijavításra kerültek. Ha ez nem történik meg, az új turbónál is rövid időn bekövetkezhet a hiba. A turbófeltöltő cseréjét csak megfelelően képzett szakember, a szükséges műszaki feltételeket biztosító szakműhelyben végezheti. Szakműhelynek minősül a szakosodott márkaszerviz vagy olyan független szerviz, amely rendelkezik az adott autó- motortípusra vonatkozó javítási munka elvégzéséhez szükséges szakértelemmel.

 

Szakértőink segítenek neked a turbó javításával, a turbó cseréjével, de akár a beszerelésével kapcsolatban is. Kérj profi segítséget ide kattintva

 

A turbó cseréje 2. lépés – Olajcsövek és motorolaj

Mielőtt telepítené a helyettesítő turbófeltöltőt, az első feladat az olaj és a hozzá kapcsolódó szűrőrendszerek cseréje. Távolítsa el és cserélje le az olajbetápláló csövet a turbófeltöltőről, és győződjön meg róla, hogy az új cső mentes az eltömődésektől. Ezután cserélje ki az olajszűrőt és a motorolajat. Végül vegye le a forgattyúház tömlőket és szűrőket, és tisztítsa vagy cserélje ki azokat a használati utasításban szereplő ajánlásoknak megfelelően.

 

 

A turbó cseréje 3. lépés – A motor

A motorban mindenképp olajcserét kell végezni, ehhez a gyártó által előírt minőségű olajat kell használni. Olajszűrő és levegőszűrő cserét is kell végezni, attól függetlenül, hogy mikor voltak utoljára cserélve. Tilos utángyártott termékeket használni, csak eredeti, a motor gyártójától származó szűrők használhatók.

 

A turbó cseréje 4. lépés – Vegye ki a régi turbófeltöltőt

A turbó élettartama nagyban függ a vezető szokásaitól. Egy turbós motor sokkal nagyobb odafigyelést igényel, ha pedig ez nincs meg, akkor könnyedén megtörténhet a baj. A turbós motorban gyakrabban kell olajat cserélni, és a légszűrő gyakori cseréje is rendkívül fontos. Aki ezeket betartja, nem kell attól félnie, hogy gond lesz a beépített turbóval.

 

A turbó cseréje 5. lépés – Telepítse az új turbófeltöltőt

Bizonyosodjon meg róla, hogy az összes rögzítés ugyanazon a helyen legyen! A csatlakozó részeket a szennyeződésektől (olaj, tömítés darabok, por, olajsár, korom, stb) meg kell tisztítani. 

 

A turbó cseréje 6. lépés – Csatlakozás

A következő lépés az olajcső csatlakoztatása a turbófeltöltőhöz. A beszerelés előtt győződjön meg róla, hogy a záródugó szükség esetén eltávolításra kerül, és fordítsa meg a motort, amíg az olaj ki nem áramlik a turbófeltöltő csapágyházból. Szerelje be a csövet, és húzza meg az összes csatlakozást, ügyelve arra, hogy ne húzza túl.

 

A turbó cseréje 7. lépés – Végső ellenőrzés

Az új turbófeltöltő telepítésekor elengedhetetlen, hogy ellenőrizze, nincs olajszivárgás ebből a részből. Ezt úgy lehet megtenni, hogy csak egyszerűen elindítja a kocsit, és győződjön meg róla, hogy nincs szivárgás a turbófeltöltő egyik részéből, és a kipufogócsőből vagy lefolyócsőből nem látható kipufogógáz.

 

A felsoroltak alapján mindenki számára érthető, hogy a turbó cseréje egy bonyolult folyamat, amit ha nem megfelelő szakértelemmel rendelkező személy végez el, csak még nagyobb kárt tehet az autóban. Mindenképp érdemes szakmai segítséget idénybe venni a turbó cseréjéhez, hiszen az előírások be nem tartása, vagy nem megfelelő eredménnyel való elvégzése a turbófeltöltő meghibásodását okozzák, és a jótállási igény nem érvényesíthető. Kérjen ajánlatot ide kattintva

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Miért a Felcsiki turbó?

Miért a Felcsiki turbó?

Ha lehetőségünk van rá, mindig szakembertől vásárolunk, legyen szó műszaki...

Turbófeltöltők hibajelenségei

Turbófeltöltők hibajelenségei

Rengeteg oka lehet egy-egy hibajelenségnek, ráadásul egy jelenség nem csak egy okra...Teljeskörű szakmai műszaki tanácsadás, ingyenes hiba megállapítás

Teljeskörű szakmai
- műszaki tanácsadás
- ingyenes hiba megállapítás

A mai autók motorjai, szerkezeti elemei, kiszolgáló részegységei egyre...

Másnapi kiszállítás az ország egész területére

Másnapi kiszállítás az ország egész területére

Tisztában vagyunk azzal, hogy ha a turbófeltöltő tönkrement ez komoly gondot okoz az...


Kitüntetéseink díjaink

Kitüntetéseink díjaink

A Garrett by Honeywell a világ legnagyobb turbógyártó cége. A turbófeltöltők...

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat itt!


Fórum

Legfrissebb hozzászólások:

Melyik turbó márka a legjobb?

Cserélnem kell a turbómat a kocsimon. Több választásom is van, szeritetek milyen turbót... Tovább

Melyik turbó márka a legjobb?

Vitassuk meg, melyik turbó márka a legjobb?! Tovább


Találd meg
a turbódat!

Turbófeltöltők második élete

Turbófeltöltők második élete

Az alkatrészcserés javítás után a végső minőség-ellenőrzés, a turbófeltöltő...

Holset VGT. hivatalos javítóműhely

Holset VGT. hivatalos javítóműhely

A régi, egyszerű szerkezetű, műszakilag elavult turbófeltöltők szakszerű...

TURBÓ INFOLEVEL

Iratkozz fel, hogy értesülhess akcióinkról, legfrissebb híreinkről