Eredeti vagy utángyártott turbó - Minden ami turbó javítás, turbó felújítás, turbófeltöltő, turbófeltöltő javítás, turbófelújítás árak, turbo csere, turbo, turbószervíz, turbó csere, turbócsere, bontott turbo

2019. Május 23. Csütörtök - Dezső

TURBÓSzerviz - Felcsiki Kft.
1097 Budapest, Hentes utca 17.

Tel.: 216-kattintson
Tel./Fax: 216-kattintson
Mobil: 06-20-978-kattintson

Eredeti vagy utángyártott turbó a jó választás?

Minek költenék az eredeti turbóra, tökéletesen jó nekem az után gyártott is, nem? Mit gondol erről a Felcsiki Turbó szakember gárdája?

Célunk a Felcsiki Turbónál az, hogy vevőinknek a legjobb megoldást adjuk. Javítunk turbókat, ha az ügyfél kívánja kiszolgáljuk utángyártott turbóval is  és természetesen gyári eredeti turbóval is. Nem áll tehát anyagi érdekünkben egyetlen módozat ellen vagy mellett sem letenni a voksunkat. Vagyis mégis. Szeretnénk újabb elégedett vevőket, ezért olyan megoldást javaslunk turbó problémával hozzánk forduló ügyfeleinknek, melyekkel elégedettek lesznek, nem hozzák vissza hozzánk panasszal turbójukat. Ahogy Henry Ford mondaná a helyünkben: Arra törekszünk, az ügyfél jöjjön vissza, ne a turbó….

 

Természetesen szívesen állunk rendelkezésére telefonon is tanácsainkkal! Kérjük, hívjon minket  06-20-9785-972 számon, vagy jelezze érdeklődését IDE kattintva!

 

Nézzük meg tehát, turbó vásárlás esetén az eredeti vagy az utángyártott turbót javasolja a szakember?

 

 

Általánosságban nem is lehet egyértelmű, minden esetre érvényes szabályt követni turbó vásárlása esetén.  Mindig az adott helyzettől függ, hogy mikor hozunk jó döntést. Sok különböző tényező befolyásolja a döntésünket. Pl. a termék félesége, annak ára, termék számunkra való fontossága, kinézete, anyagi lehetőségünk, mennyi ideig és milyen gyakorisággal kívánjuk használni, szeretnénk megmutatni vagy eltitkolni az eredetét stb.

Eredeti vagy utángyártott turbó

Az egyik vezérelv lehet a termék félesége, hiszen általános használati cikkek ( pl. ruhanemű, táska, óra stb.) esetében általában az ár lehet a döntő. Aki megengedheti magának a drága, eredeti termék megvásárlását, az meg is fogja vásárolni. Akinek viszont nincs erre  lehetősége, az az után gyártott, olcsóbb termék vásárlásával is elégedett lehet. Nem kockáztat semmit.

 

Egy tényezővel azonban tisztában kell lenni: az eredeti termék (ígaz ez a turbók esetében is) minősége mindig jobb.

                                                                           

Hogy ez miben nyilvánul meg, az a termék féleségétől függ.  A jobb minőség többe is kerül. Ez már sajnos így van. Hiszen ha olcsóbban is elő lehetne állítani - a piacon lévő, kiélezett verseny miatt – az eredeti termékeket is alacsonyabb áron kínálnák.

 

Az eredeti turbó drágább, de jobb is! De vajon megéri ez az árkülönbözet?

 

Ha  fenti gazdasági törvényszerűséget az autóiparban szükséges pótalkatrészek vonatkozásában vizsgáljuk, az alapvető törvényszerűség itt is igaz: az eredeti alkatrész drágább, de jobb minőségű.


Okozhat-e problémákat a gyengébb minőségű turbó?

 

Vizsgáljuk meg a kérdést abból a szempontból is, hogy van-e valami különbség a termék különbözősége miatt, mivel az autó alkatrész nem igazán általános használati cikk, melyet az emberek vásárolni szoktak. Van-e valami lényeges különbség az eredeti vagy utángyártott alkatrész használata esetén. Más szóval, egy gyengébb minőségű, olcsóbb alkatrész használata okozhat-e problémát.

 

Itt megint különbséget kell tenni, hogy milyen alkatrészről van szó. Befolyásolja-e az autó használatát, baleset veszélyes-e, egyszerű-e a cseréje, a rövidebb élettartam lényeges-e, ugyanazt a funkciót képes-e teljes mértékben ellátni, mint az eredeti stb.

 

Egyes alkatrészek esetében ( pl. kapcsolók, karosszéria elemek, ékszíjjak, légkondicionáló kompresszor, fűtőmotor stb. ) nincs lényeges hátránya az utángyártott termékek használatának.

 

Más a helyzet a primer biztonsági alkatrészek esetében. ( pl. féktárcsa, fékbetét stb. ) Itt már komolyan meg kell gondolni a döntés előtt, annak következményeit.

 

Nézzük mi a helyzet a turbófeltöltő vásárlása esetén!

A turbófeltöltő több szempontból is eltérő a többi autó alkatrésztől. Az egyik leglényegesebb: amíg a turbó működik, addig az autó is tud haladni. Ha elromlik, az autó megáll!

 

Kérdés az, hogy ez hol és mikor következik be?

Egy biztos: mindig rosszkor, rossz helyen.

 

  A turbófeltöltő cseréje

 

A cseréje összetett: az autót szervizbe kell vontatni, sok egyéb alkatrészt is le kell szerelni, hogy a turbóhoz hozzá lehessen férni. Általános esetben maga a turbó csere ideje csak töredéke a többi alkatrész ki és beszerelési idejéhez képest.

 

Más alkatrészeket is ki kell cserélni. ( pl. olajszűrő, levegő szűrő stb. )

 

Egyéb szerelési munkákat is el kell végezni. ( pl. belsőhűtő tisztítása, kimosása stb. )

 

Szóval nem egyszerű dolog. Mindezeket a dolgokat is figyelembe kell venni a vásárláskor.

 

Nagyon fontos: tudni kell, hogy mit vesz:
 

Nem „ár”-at vásárol, hanem „ terméket”

 

Mit okozhat egy gyengébb minőségű, olcsóbb utángyártott turbófeltöltő használata?

                                 

Itt nem csak a gyengébb anyagminőségre és megmunkálásra kell gondolni, hanem az ezekből adódó rosszabb turbóteljesítményre is, mely lényegesen befolyásolja a motor használatát, annak teljesítményét is.

 

Nagyobb üzemanyag fogyasztás

 

Gyári üzemi és országúti tesztek 10% – 22%-kal magasabb üzemanyag fogyasztást mutattak.

A látható mérési eredmény abszolút értékét ( Lit/100 km. ) teherautó üzemeltetése esetén mérték, da százalékos arányai - a tesztek alapján - személyautó esetében is pontosan ugyanazok.

 

Eredeti vagy utángyártott turbó üzemanyagfogyasztása

 

Rövidebb turbófeltöltő élettartam

 

Gyári tesztek alapján bizonyított, hogy az utángyártott turbófeltöltők élettartama rövidebb, mint az eredeti gyári turbóké.

 

Kisebb motor teljesítmény

 

Az gyengébb minőségű turbófeltöltők használata során a motor teljesítménye 10%-20%-kal csökken. Teszt mérés eredménye:  a motor teljesítménye 200Le helyett csak 176 Le volt.

 


 

Vizsgáljuk meg valójában mennyibe kerül egy gyári eredeti  és egy utángyártott turbófeltöltő használata.

 

Eredeti vagy utángyártott turbó átlagköltsége

A diagramból egyértelműen látható, hogy az utángyártott turbófeltöltő használata nagyobb költséget, több bosszúságot és több időráfordítást jelent.

 

Ebben az esetben tökéletesen igaz:

Az olcsóbb a drága!

 

És amiről eddig nem beszéltünk, ami a legfontosabb:

A BIZTONSÁG!

 

A turbófeltöltő esetében a biztonság két szempontból is vizsgálandó:

 

Vészüzemmód

 

·         A modern turbós motorokat úgy tervezik, hogy a motor egyes szerkezeti elemeit is védik - a nem feltétlen szükséges – tönkremeneteltől. Más szóval ez azt jelenti, hogy ha valamelyik alkatrész vagy részegység elromlik, rosszul működik illetve tönkremegy, ez a tény ne okozza feltétlenül más alkatrészek tönkremenetelét is.

·         Egyszerűbben, ha a turbófeltöltő nem működik megfelelően a motor elektronikai rendszere beavatkozik, s nem engedi a motort változatlanul tovább üzemelni: visszaveszi a motor teljesítményét és un. „vész üzemmódba” kapcsol. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az autó hirtelen lelassul és – típustól függően - csak kb. 50km/ó sebességgel tud haladni.

·         A balesetveszély akkor fordul elő, ha ez a tény előzés közben vagy más kényesebb forgalmi helyzetben következik be !

 

Turbófeltöltő tönkremenetele

 

Műszaki tény: a turbófeltöltő forgó részei az autó relatív legnagyobb tömeggel rendelkező és legnagyobb sebességgel forgó alkatrésze.

Típustól függően: 120 000 – 270 000 fordulat/perc.

                                       2 000 – 4 500 fordulat/másodperc.

 

Ebből adódóan kritikusan fontos, hogy a turbó meghibásodása esetén ezek a nagy sebességgel forgó alkatrészek további károkat ne okozzanak.

 

Ezért a gyári eredeti turbófeltöltők tervezése során nagy figyelmet – és költséget - fordítanak arra, hogy a meghibásodás során ezek a nagy sebességgel forgó alkatrészek, minden esetben a turbófeltöltőn belül maradjanak.                                          

 

Vagyis a szétrepülő alkatrészek ne okozhassanak kárt az autó motorterében, a motorban s ne okozzon hirtelen robbanást, mely a vezetőt hozhatná balesetveszélyes helyzetbe.

 

Kérjük, nézze meg a mellékelt Videót, mely a fenti fontos tényezőt vizsgálja gyári eredeti és utángyártott turbó esetében.

 

A gyári eredeti turbófeltöltő használatának előnyei:

 

·         Alacsony üzemanyag fogyasztás.

·         Magasabb motor teljesítmény és nyomaték.

·         Élvezetesebb vezetés.

·         Javítási idő csökkentése.

·         Javítási költségek csökkentése.

·         Hosszabb motor élettartam.

·         Megbízhatóság.

·         Nagyobb személyi biztonság.

 

Még mindig úgy gondolja, hogy megéri utángyártottat használni, mert úgy hallotta, hogy „használható” ?

 

A gyári eredeti turbófeltöltő a leggazdaságosabb és a legbiztonságosabb  megoldás!

 

Ez a választás biztosítja a
legjobb ár – érték arányt!


Vissza a főoldalra

Ossza meg!

Vissza: Főoldal
címkék:

Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Miért a Felcsiki turbó?

Miért a Felcsiki turbó?

Ha lehetőségünk van rá, mindig szakembertől vásárolunk, legyen szó műszaki...

Turbófeltöltők hibajelenségei

Turbófeltöltők hibajelenségei

Rengeteg oka lehet egy-egy hibajelenségnek, ráadásul egy jelenség nem csak egy okra...Teljeskörű szakmai műszaki tanácsadás, ingyenes hiba megállapítás

Teljeskörű szakmai
- műszaki tanácsadás
- ingyenes hiba megállapítás

A mai autók motorjai, szerkezeti elemei, kiszolgáló részegységei egyre...

Másnapi kiszállítás az ország egész területére

Másnapi kiszállítás az ország egész területére

Tisztában vagyunk azzal, hogy ha a turbófeltöltő tönkrement ez komoly gondot okoz az...


Kitüntetéseink díjaink

Kitüntetéseink díjaink

A Garrett by Honeywell a világ legnagyobb turbógyártó cége. A turbófeltöltők...

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat itt!


Fórum

Legfrissebb hozzászólások:

Melyik turbó márka a legjobb?

Cserélnem kell a turbómat a kocsimon. Több választásom is van, szeritetek milyen turbót... Tovább

Melyik turbó márka a legjobb?

Vitassuk meg, melyik turbó márka a legjobb?! Tovább


Találd meg
a turbódat!

Turbófeltöltők második élete

Turbófeltöltők második élete

Az alkatrészcserés javítás után a végső minőség-ellenőrzés, a turbófeltöltő...

Holset VGT. hivatalos javítóműhely

Holset VGT. hivatalos javítóműhely

A régi, egyszerű szerkezetű, műszakilag elavult turbófeltöltők szakszerű...

TURBÓ INFOLEVEL

Iratkozz fel, hogy értesülhess akcióinkról, legfrissebb híreinkről